Varsel om gress- og lyngbrannfare

Meteorologisk institutt (yr.no og varsom.no) har oppgradert til orange farevarsel om gress- og lyngbrannfare i vårt distrikt. 

Les varselet på varsom.no 

 

Strandasamfunnet i 2035

Kommuneplanens samfunnsdel 2019-2035

Strandasamfunnet i 2035

"Det er gøy med juletrebyen" tegning av Carina 5 år, Fjeldebakkane barnehage - Klikk for stort bilde

Utviklingen av Strandasamfunnet frem mot 2035 er styrt gjennom helhetlig og langsiktig planlegging og gjennomføring. Bevisstheten om å involvere og engasjere innbyggere, frivillige og næringslivet har sikret en god dialog og tillit mellom aktørene, samt et økt engasjement for samfunnet man er en del av. I dag spiller de på lag, hver aktør bidrar med det de er best på og har mulighet til. Sammen klarer vi å få til mer. I stedet for at kommunen gjør ting for innbyggerne, gjør vi ting med innbyggerne. Innbyggerne gjør mer ting selv. Kommunen er tydelig i sin kommunikasjon og gode initiativ blir tatt tak i.


En bevisst satsing på barn og unges oppvekstsvilkår har bidratt til en jevn og ønsket befolkningsvekst, og har redusert effektene av en aldrende befolkning. Kommunen Strand er et attraktivt bosted for unge i etablererfasen. Ungdommen fullfører videregående skole og de som drar ut for å studere flytter tilbake etter endt utdanning. Det er også mange unge utdannede tilflyttere uten tilhørighet til kommunen. Et viktig element har også vært tilrettelegging av attraktive boligtomter for småbarnsfamilier. Private utbyggere har, i samarbeid med kommunen, bygd ut sentrumsnære leiligheter tilrettelagt for eldre.


Strand har et tettere samarbeid med nabokommunene for å sikre kvalitet og utvikling i tjenestene. Ny teknologi, endrede arbeidsmåter og en aktiv frivillig sektor sikrer at kommunen gir gode og tilpassede tjenester til mottakerne. Et kontinuerlig arbeid har gjort Strand kommune til en attraktiv kommune med gode tjenester.

Gjennom organisk vekst og nyetableringer skaper næringslivet i Strand stadig nye arbeidsplasser innen næringene turisme, marin, jordbruk, industri og teknologi. Tilrettelegging av areal har vært viktig for den positive utviklingen. Det samme gjelder å utnytte potensiale i turiststrømmen til Preikestolen, som fremdeles er et av Norges viktigste turistmål. Fortsatt har mange arbeidssted på Nord-Jæren, men Ryfast har bidratt til at flere pendler inn til kommunen for å arbeide. For næringslivet har dette gitt økte muligheter for å få tak i kompetente folk.


Grønn mobilitet har vært viktig for å bedre folkehelsen og redusere klimautslipp. Kommunen har prioritert sykkel som framkomstmiddel hvor parkering, sykkelstier og bysykler er viktige tiltak. Også buss til sentrale målpunkt på Nord-Jæren har vært prioritert i denne satsingen.


Strand har et godt og variert kultur- og fritidstilbud rettet mot barn og unge, og spiller ellers på lag med kulturtilbudet i Stavanger og Sandnes i stedet for å konkurrere mot det. Jørpeland, Tau og Fiskå har vokst og er utviklet med fokus på fortetting, variert bebyggelse og tettere lokalisering av daglige gjøremål. Naturkvalitetene og historien er tatt vare på og forsterket. Innbyggerne har vært delaktige i utviklingen og satt sitt preg på bomiljøet. Innbyggerne i Strand lever generelt gode liv.

 

Se muligheter
Samarbeide
være snille
leke
være en venn
BRY OSS
tenke nytt
stresse ned
være inkluderende

Hva barn og unge sier om: Hva kan vi gjøre selv for å få det bedre? (fra Oppvekstplanen “Trivsel i fokus”)