Spøkelseshus

Du har sikkert sett det på TV og Youtube; videoer som viser at det spøker i et gammelt hus, i en kirke, eller på et bestemt sted ute i naturen. TV-programmer som åndenes makt og X-files har over flere sesonger både underholdt og skremt sine mange seere med videoer som «beviser» overnaturlig aktivitet. Noen ler. Andre tror. Hva med deg?

Over hele Ryfylke finnes det såkalte kulturminner. Det kan være gamle ruiner, bygninger, rester etter bosetning, gravhauger, helleristninger eller andre spor etter folk som har levd her før oss.

Lag en video som «beviser» at det foregår noe overnaturlig ved et av kulturminnene i nærheten av der du bor. Last den opp på Youtube, Vimeo eller lignende og send videolenken til trond.ole.paulsen@strand.kommune.no innen SØNDAG 14. OKTOBER KL. 23.59.59 . De beste filmene vil bi vist i forbindelse med UKM, og vinneren lurer altså til seg 5000 kroner!

NB! Noen kulturminner eies av private. Husk å spørre om lov til det dere skal gjøre. Og husk at man aldri rører gamle graver.

Hvis du trenger tips om kulturminner i Strand kommune, kan du sjekke kulturminneplanen som du finner her: https://www.strand.kommune.no/_f/p11/i08371ba9-f323-4f68-8392-2cc89aaa9928/kulturminneplan-strand-kommune-1gangsbeh_web.pdf

«Kari, 76 år, var en aktiv dame før hun brakk lårhalsen. Hun blir nå for det meste sittende i lenestolen, da hun har smerter og blir utrygg når hun skal gå, lage seg mat og vaske klær. Hun er veldig redd for å falle igjen. Hun har ikke hatt tjenester fra kommunen tidligere, men må nå ha daglig hjelp av blant annet av hjemmesykepleien.»