Hvordan bli med i en fritidsaktivitet?

Hvordan bli med i en fritidsaktivitet?

Trenger du hjelp til å bli med i en fritidsaktivitet, eller kjenner du noen som trenger hjelp til dette? Har du spørsmål om økonomisk støtte og betaling? Fritidsveilederen kan hjelpe deg i gang.

Hvordan bli med i en fritidsaktivitet?

Mange barn og unge liker å være med i en fritidsaktivitet, for eksempel idrett, musikk, dans, kunst eller friluftsliv. Det er gøy å lære noe nytt, møte nye venner og ha det moro sammen. Men noen ganger kan det være vanskelig å finne en aktivitet som passer, eller å vite hvordan man melder seg på og betaler. Da kan fritidsveilederen i Strand kommune hjelpe deg!

Fritidsveilederen er en person som jobber for å gjøre det lettere for alle barn og unge å delta i fritidsaktiviteter.

Fritidsveilederen kan hjelpe deg med å:

  • Velge en aktivitet som du har lyst til å prøve. Fritidsveilederen vet hva slags tilbud som finnes i kommunen, og kan snakke med deg og familien din om hva du liker og hva du er interessert i.
  • Ordne med økonomi og betaling. Noen aktiviteter koster penger, for eksempel medlemsavgift, utstyr eller reise. Hvis familien din har lite penger, kan fritidsveilederen fortelle om ulike støtteordninger som finnes, og hjelpe dere med å søke om dem. Fritidsveilederen kan også snakke med idrettslaget eller organisasjonen som arrangerer aktiviteten, og spørre om de har noen ordninger for å dekke noen av utgiftene.
  • Bli kjent med aktiviteten og de andre som er med. Fritidsveilederen kan bli med deg og en av foreldrene dine til den første gangen du skal være med på aktiviteten. Da får dere møte treneren eller lederen som har ansvar for aktiviteten, og de andre barna eller ungdommene som er med.
  • Hjelpe med å skaffe det utstyret du trenger, enten ved å låne, leie eller kjøpe det.
  • Følge opp hvordan det går. Etter at du har vært med på aktiviteten en stund, vil fritidsveilederen ta kontakt med deg igjen, og høre hvordan du trives og om du har det bra. Hvis det er noe du lurer på eller trenger hjelp til, kan du alltid snakke med fritidsveilederen.

Kontakt

Hvis du vil vite mer om fritidsveiledning, eller melde deg på en aktivitet, kan du kontakte fritidsveileder Shahrazad Al-Gebory på telefon 95 77 38 15 eller e-post shahrazad.al-gebory@strand.kommune.no

 

Mål med tjenesten

Fritidsveiledning er et tiltak som Strand kommune har satt i gang for å fremme inkludering og fellesskap blant barn og unge. Målet er at alle skal ha mulighet til å være med i minst én fritidsaktivitet, uansett bakgrunn, kultur eller språk. Fritidsveilederen samarbeider med både kommunale tjenester, frivillige organisasjoner og familier for å finne gode løsninger for alle.

Shahrazad Hussein Al-Gebory
Fritidsveileder
E-post
Telefon 90 91 65 46

Adresse

Rådhusgaten 5, 4100 Jørpeland