Varsel om gress- og lyngbrannfare

Meteorologisk institutt (yr.no og varsom.no) har oppgradert til orange farevarsel om gress- og lyngbrannfare i vårt distrikt. 

Les varselet på varsom.no 

 

Turistinformasjon

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Turistinformasjon

Strand kommune er en del av naturskjønne Ryfylke. Strand kommune har 13 356 innbyggere (2022).

Kommunen har en vakker og variert natur med nærhet til både fjell og sjø. Jørpelandsheiene og Holtaheia har rikelige turmuligheter med merkede løyper og mange gode fiskevann. Av populære fjellturer kan vi nevne: Reinarknuten, Kjortåsen, Førlandsåsen eller Moslifjellet. Fra disse fjelltoppene har en i klarvær utsikt over store deler av Ryfylke og Rogaland.

Reinarknuten som ruver 787 m over Tysdalsvatnet er vel verdt et besøk. Stien starter ved Rotabakken i Bjørheimsheia, og turen tar ca 4 timer tur/retur.

Få kilometer fra Jørpeland opp fra Rv 13 ved Jøssang ligger Preikestolhytta. Herfra starter turen opp til selve Preikestolen med utsikt over Lysefjorden. Preikestolområdet byr på et utvalg av mange spennende løyper for store og små. Du kan fiske, ro, plukke bær, sopp eller studere plante- og dyreliv.


Solspeilet er et kunstverk og landemerke laget av Stian Heimlund Skjæveland. Kunstverket er produsert i rustfritt stål og ble ferdigstilt september 2016 etter 3 års arbeid.

Solspeilet er plassert på Klungholmen i skjærgården utenfor Jørpeland og kan ses godt fra turstien på Jørpelandsholmen. Verket er 8 meter høyt og rager 14 moh. Solspeilet er dekorert med historiske symboler og er omkranset av 12 bautaer som har en diameter på 8 meter. Solspeilet er finansiert av det private næringsliv, Rogaland fylkeskommune, Strand kommune og Ryfylkefondet.

Er du interessert i skjulested fra krigens dager, kan vi nevne turen til Ulvaskogshytta. Ulvaskog er et vilt og idyllisk område som også har vært kalt Huldreheimen. Denne stien har utgangspunkt fra to steder, Preikestolhytta eller parkeringsplassen ved Rv 13, Ryfylkevegen, på Botsheia. Turen tar tur/retur ca 3 timer.

Gode turkart på flere språk kan du få ved Turistinformasjonen.

Strand har lang kystlinje med gode fiskemuligheter fra land og fra båt. Jørpelandsvassdraget har utbygd laksetrapp.

Vil du nyte en fin sommerdag ved sjøen har vi idylliske badeplasser flere steder i kommunen. I Jørpelandsområdet ligger strender som: Barkavika og Nordlys. Et annet populært badested er også fossen i Tunglandsånå. Ved Solbakk har vi Kuvika, Tau har Strandastøa, Skjyljarvika og Tøgjevågen i Nordmarka og Loen.

I vinterhalvåret er det muligheter for skiturer i Lyngsheia som ligger ca 30 min fra Tau eller Jørpeland.

Historiske spor fra fortiden finner du ved Kuvika på Solbakk like ved Rv 13. Her har vi helleristninger fra bronsealder ca 1500 - 500 år f.kr.

Åpningstider

Sommerens åpningstider:

18. juni - 21. august
Mandag-fredag 10-18
lørdag-søndag 12-16
(også åpent alle helger i august)

Resten av året: 

Oktober - mai:
mandag-fredag 09-15
 

Adresse

Rådhusgata 7

Jørpeland

Telefon: 982 19 975

E-post: info@ryfylke.com