"MELLOM OSS"- en gratis danseforestilling for barn 3-6 år, billetter hentes ut på biblioteket på Torghuset

Voksne og barn som danser - Klikk for stort bilde Eduardo Scaramuzza

Gefyl dansekompani består av dansekunstnerne Thea Dolmen og Stine Gjestvang. Gefyl betyr følelse på tysk. På norsk sier vi “vi tar det på gefylen” når vi følger magefølelsen. Gefyl omfavner i tillegg et
tema vi er interessert i, og som vi utforsker i “MELLOM OSS”. Sammen har vi funnet et felles engasjement for scenekunst for barn og unge og vi gleder oss til å vise denne forestillingen til barn i Strand kommune.

Dato
4. mai 2024
Tid
12:30 - 13:30
Sted
Folkets hus, Jørpeland

I forestillingen "MELLOM OSS" inviteres barn og deres viktige voksne til å komme inn i et rolig rom hvor de kan lytte til seg selv og se to dansende kropper. Forestillingen stiller spørsmål som: Kan vi høre våre egne tanker hvis vi lytter til en annens hode? Hvordan kan vi lytte med hjertet vårt? Kan vi føle med hendene? Forestillingen utforsker et vennskap som går mellom det komfortable og ubehagelige, mellom vennskap og konflikter. Den inneholder elementer av moro, alvor, litt tristhet, skjønnhet og det mystiske.

I "MELLOM OSS" får barna delta i et abstrakt rom uten musikk eller scenelys, kun med to kropper i bevegelse. Målet er å skape et rom der barna kan utforske sine egne kropper gjennom dans og hvordan kroppen kan uttrykke følelser uten ord. Dette utfordrer barna på flere måter. Ved å ta utgangspunkt i dette kunstneriske konseptet, håper vi forestillingen kan være et verktøy for barna til å forstå følelser gjennom hele kroppen.

Forestillingen er egnet for barn i alderen 3-6 år og kan nytes av alle barn uavhengig av språk og bakgrunn. 

Gratis billetter kan hentes i Biblioteket på Torghuset.

Arrangør

Kulturkontoret

Andre tidspunkt

  1. Lørdag, 04.05.2024 11.00 - 04.05.2024 12.00
  2. Lørdag, 04.05.2024 12.30 - 04.05.2024 13.30