Familieteam

Vi er en del av kommunens psykiske helsetilbud for barn og unge i alder 0-18 år, og deres foresatte. Vi tilbyr gratis lavterskeltilbud for lette til moderate psykiske helseplager, med særlig prioritet for familier med førskolebarn.

Hva kan vi hjelpe med

Type oppfølging bestemmes i samarbeid med dem det gjelder. 

Foreldreveiledning: Familieterapeuten jobber med hele familien og nettverket rundt. Det tilbys samtaler for familier med barn under 18 år for å forbedre kommunikasjon, relasjoner, samspill og psykisk helse. Målet er å finne veier sammen som kan føre til positiv endring.

Samtaler med barn og unge: Vi tilbyr samtaler og behandling for barn og unge som sliter med engstelse, sinne, uro, tristhet, og vonde tanker. Samtaler kan foregå både alene med barnet/ungdommen og sammen med foresatte. Individuelle samtaler brukes når barnet er modent nok til å dra nytte av behandlingen.

Familiesamtaler: For å hjelpe barn og unge, må vi ofte også hjelpe deres foresatte og familie. Familiesamtaler tilbys når samarbeid innad i familien er utfordrende, med mål om å forbedre kommunikasjonen og finne veier til positiv endring for hele familien.

Parsamtaler: Barn og unge påvirkes av omgivelsene de vokser opp i. Vi tilbyr derfor parsamtaler for par med barn under 18 år for å fremme god psykisk helse.

Samtaler ved brudd – samvær: For barn med foreldre som ikke bor sammen, er det viktig at foreldrene samarbeider godt for barnets utvikling og helse. Vi tilbyr samtaler med foreldre for å forbedre kommunikasjon og samarbeid.

Barn som pårørende: Vi tilbyr samtaler til barn som er pårørende, sammen med foresatte. Dette gjelder barn og unge som har foresatte eller søsken med sykdom eller utfordringer som påvirker familielivet.

Skolefravær: Vi er en del av det tverrfaglige samarbeidet rundt bekymringsfullt skolefravær. Det tilbys individuelle samtaler og behandling for barn og unge, samt samtaler med foresatte. Målet er å finne veier sammen som kan føre til motivasjon for endring.

Kurs og gruppetilbud

  • De utrolige årene: Dette er et forebyggings- og behandlingsprogram for foreldre til barn mellom 2-12 år.  
  • Circle of Security (COS): Dette kurset er for foreldre til barn under skolealder (0-6 år). Dette fokuserer på samspillet mellom foreldre og barn og gir innsikt i hva som skjer mellom dem.  
  • Tuning into Teens: Dette er et foreldreveiledningsprogram for foreldre med barn i alderen 13-16 år. Målet er å styrke kommunikasjonen og forståelsen mellom foreldre og tenåringer.  
  • Bryt voldsarven: Dette kurset tar sikte på å bryte mønstre av vold og gi deltakerne verktøy for å skape trygge og sunne relasjoner.  

Tilbud til ungdom 

  • Ungdomslos: Dette tilbudet gir hjelp til ungdom 14-24 år som ønsker hjelp til å fullføre utdanningen sin. 
  • Glidelåsen: Elever som trenger ekstra oppmerksomhet når de begynner på videregående skole har et kommunalt støtteapparat med seg, og får tettere oppfølging fra skole og oppfølgingstjenesten på Vg1. Dette er et samarbeid mellom kommunen og fylkeskommunen. 

Be om hjelp

Familieteamet gir gratis tilbud til barn og unge mellom 0-18 år og deres foresatte. Du kan selv ta kontakt via henvendelsesskjema eller telefon. I tillegg kan du bli henvist til familieteamet av fastlege, helsesykepleier, skole, barnehage, barnevern eller andre instanser. 

Henvendelse til familieteamet

Kontakt oss

Telefon: 51 74 21 80

Du kan ringe Familiens hus på telefon i åpningstiden, som mandag til fredag fra 8.00 til 11.00.
Familieteamet har kontorer på ved Jørpeland helsestasjon.

Du kan også kontakte familieterapeutene direkte: 

Tove Bente Langvik tlf. 474 69 248 

Eva Vestfoss Hansen tlf. 474 69 121 

Mariann Olsen Nygaard tlf. 468 15 218

Ann-Christin Brekke Kokaas tlf. 400 31 512 – ungdomslos og glidelåskoordinator