Varsel om gress- og lyngbrannfare

Meteorologisk institutt (yr.no og varsom.no) har oppgradert til orange farevarsel om gress- og lyngbrannfare i vårt distrikt. 

Les varselet på varsom.no 

 

Kjøp og salg av eiendom

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Kjøp og salg av eiendom

Jusstudenter fra UiO og UiT  har laget en stor ressursside om eiendom- og boligrelaterte emner.
Formålet er å bidra med rettsavklaring for vanlige folk innen de mest sentrale temaene, slik som for eksempel husleieforhold, og har hatt fokus på å utarbeide avklarende og pedagogisk innhold som er enkelt å forstå for innbyggerne.

For øvrig har de laget et utvalg av gratis maler og standardkontrakter. Eksempler er husleiekontrakt og melding om reklamasjon når man har leid en bolig med mangler. Ved hjelp av en dugnad så jobber de nå med å få disse oversatt til mange ulike språk. Husleiekontrakten er allerede oversatt til polsk, latvisk, russisk og fem andre språk. Et kortsiktig mål er å oversette alle maler til de femten mest utbredte språkene for innvandrere i Norge.


Med andre ord ønsker de å gjøre de fritt tilgjengelig for alle og enhver. De anser det sistnevnte som svært viktig, da det dessverre er mange ressurssvake og mennesker med minoritetsbakgrunn som blir overkjørt på leie- og boligmarkedet, hvilket de for øvrig har laget noen nyhetssaker om som kan leses på nettstedet: https://www.eiendomsrett.no

Her er en lenke til hovedsiden for maler og kontrakter:
https://www.eiendomsrett.no/kontrakter/

 

Henvendelser vedrørende kjøp og salg av eiendom, ta kontakt med bygg og eiendom v/ boligkoordinator/eiendomsforvalter Krister Norland Gjerde