Faktura til Strand kommune

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Faktura til Strand kommune

Fra 1. januar 2015 ble Strand kommune pålagt å kreve elektronisk faktura fra sine leverandører. Dette innebærer at alle leverandører må sende faktura/ kreditnota på EHF (Elektronisk Handels Format).

Uansett om du er en liten eller stor leverandør, er det ikke vanskelig å sende faktura på denne måten. Her finner du viktig informasjon om hva som skal til for at din virksomhet skal kunne sende elektronisk faktura til Strand kommune.
 

Elektronisk Handels Format (EHF)

Elektronisk faktura er en faktura i et dataformat som overføres elektronisk fra selger til kjøper og som kan importeres i kjøpers økonomisystem og behandles maskinelt.

Standarden Elektronisk Handels Format (EHF) er en ressurseffektiv og rask måte å sende og motta elektroniske fakturaer. EHF-standarden er forankret i Forskrift om IT-standarder i offentlig forvaltning.

Alle som kan motta faktura i EHF-formatet er registrert i ELMA-registeret


Hva skal til for at din virksomhet skal kunne sende EHF-faktura?

Som leverandør må du først vurdere om du kan produsere elektroniske fakturaer fra din bedrifts eget fakturasystem. Har du et stort fakturavolum og mange kunder i offentlig sektor er dette den mest effektive løsningen.

Er din bedrift liten, og mangler riktig funksjonalitet i fakturasystemet, kan en nettbasert fakturaportal til å sende fakturaene i rett format være løsningen. De fleste banker har mulighet for EHF-faktura i sin nettbank.


Viktig informasjon som SKAL stå på faktura/ i filen:

Referansekode (består av 3+2 tall med bindestrek mellom, for eksempel 140-01), kun dette nummer plasseres i feltet ”Deres ref”


Fakturaadresse:

Strand kommune, Fakturamottak, Postboks 115, 4126 Jørpeland.

Organisasjonsnummer Strand kommune registrert i ELMA: 964 978 751


Spørsmål?

Har du spørsmål om denne ordningen?
Henvend deg til oss på e-post eller tlf. 51 74 30 00


Nyttige lenker: