Idrett og fritid

Idrett og fritid

I Strand har vi et stort utvalg av fritidsaktiviteter for barn, unge og voksne, med nærmere 150 lag og organisasjoner som man kan være med i. I tillegg har vi nærheten til sjø og fjell med mange ulike turløyper og muligheter for uorganiserte uteaktiviteter.
 

I Strand kommune finner du flere idrettshaller. På Tau finner du Aktivitetshuset og Superparken flerbrukshall som åpnet høsten 2019. Her finner du også Ryfylkehallen, en innendørs fotballhall som gjør det mulig å drive fotballtrening hele året. 

På Jørpeland ligger Strandahallen og Jørpeland Flerbrukshall som åpnet høsten 2021. Her er både buldrevegg, kampsportrom, e-sportrom, judo- karaterom og treningsflater for ulike hallidretter. På Jørpeland ungdomsskole ligger også kommunens svømmebasseng som tilbyr offentlig bading en gang i uka i tillegg til svømmekurs for barn.

Fiskå har i 2022 fått ny kunstgressbane for 9’er fotball

Vi har aktive idrettslag både på Fiskå, Tau og Jørpeland og man kan drive med ulike aktiviteter som trial, svømming, drill, turn, håndball, fotball, karate, judo, basketball volleyball, innebandy m.m

I kommunens naturskjønne nærområder er det merkede skog/turstier så vel ved fjorden som på fjellet. Kommunen har de siste årene lagt til rette for turer i nærområdene med utarbeidelse av turstier med universell utforming rundt Krossvatnet på Tau og bro og tursti rundt Jørpelandsholmen.
Norsk Folkehjelp avd. Strand og Forsand arrangerer hvert år "10 på tur" med nye merkede turer. Strand og Forsand Turlag legger også til rette for turer i skog og mark, og arrangerer fellesturer både for voksne og familier. Barnas Turlag har 6 fellesturer hvert år. Her kan du også gå på Stolpejakt fra 1. april til 31. oktober. Mer info om stolpejakten finner du på www.stolpejakten.no 
I Strand kommune finner du aktive speidergrupper for barn, og turgrupper for voksne og pensjonister.
 

Artikkelliste