Idrett og fritid

I Strand har vi et stort utvalg av fritidsaktiviteter for barn, unge og voksne, med nærmere 130 lag og organisasjoner som man kan være med i. I tillegg har vi nærheten til sjø og fjell med mange ulike turløyper og muligheter for uorganiserte uteaktiviteter.
 

Det er i Strand to idrettshaller, Aktivitetshuset på Tau og Strandahallen på Jørpeland. Høsten 2019 åpner Superparken på Tau med en ny idrettshall. På Tau ligger også Ryfylkehallen, en innendørs fotballhall med som gjør det mulig å drive fotballtrening hele året. Vi har aktive idrettslag både på Fiskå, Tau og Jørpeland og man kan drive med ulike aktiviteter som trial, svømming, drill, turn, håndball, fotball m.m

I kommunens naturskjønne nærområder er det merkede skog/turstier så vel ved fjorden som på fjellet. Kommunen har de siste årene lagt til rette for turer i nærområdene med utarbeidelse av turstier med universell utforming rundt Krossvatnet på Tau og bro og tursti rundt Jørpelandsholmen.
Norsk Folkehjelp avd. Strand og Forsand arrangerer hvert år "10 på tur" med nye merkede turer. Strand og Forsand Turlag legger også til rette for turer i skog og mark, og arrangerer fellesturer både for voksne og familier. Barnas Turlag har 6 fellesturer hvert år. I Strand kommune finner du aktive speidergrupper for barn, og turgrupper for voksne og pensjonister.

Vi holder for tiden på med oppdateringer av denne siden og det vil etter hvert komme en fullstendig oversikt over lag og organisasjoner i kommunen, med link til hjemmesider og kontaktpersoner.

Publisert 10.04.2019
Det er en glede å fortelle at temperaturen i bassenget på Jørpeland ungdomsskole nå er skrudd opp til 30ºC. Velkommen!

 

Badebussen til Forsand er blitt svært populær. For at alle skal få sitteplasser om bord setter Kulturkontoret inn en ekstrabuss i en to måneders prøveperiode. Dette gjelder fra torsdag 14/3-19.

Bussen fra Fiskå går som normalt.

Ekstrabussen starter ved holdeplassen Jørpeland kirke kl 18, fortsetter til holdeplass ved Kommunehuset. Derfra fortsetter den ned i sentrum og kjører opp på riksvegen fra Vågen.

Det blir natteravner om bord på begge bussene, og retur fra Forsand kl 20.00.