Idrett og fritid

I Strand har vi et stort utvalg av fritidsaktiviteter for barn, unge og voksne, med nærmere 130 lag og organisasjoner som man kan være med i. I tillegg har vi nærheten til sjø og fjell med mange ulike turløyper og muligheter for uorganiserte uteaktiviteter.
 

Det er i Strand to idrettshaller, Aktivitetshuset på Tau og Strandahallen på Jørpeland. Høsten 2019 åpner Superparken på Tau med en ny idrettshall. På Tau ligger også Ryfylkehallen, en innendørs fotballhall med som gjør det mulig å drive fotballtrening hele året. Vi har aktive idrettslag både på Fiskå, Tau og Jørpeland og man kan drive med ulike aktiviteter som trial, svømming, drill, turn, håndball, fotball m.m

I kommunens naturskjønne nærområder er det merkede skog/turstier så vel ved fjorden som på fjellet. Kommunen har de siste årene lagt til rette for turer i nærområdene med utarbeidelse av turstier med universell utforming rundt Krossvatnet på Tau og bro og tursti rundt Jørpelandsholmen.
Norsk Folkehjelp avd. Strand og Forsand arrangerer hvert år "10 på tur" med nye merkede turer. Strand og Forsand Turlag legger også til rette for turer i skog og mark, og arrangerer fellesturer både for voksne og familier. Barnas Turlag har 6 fellesturer hvert år. I Strand kommune finner du aktive speidergrupper for barn, og turgrupper for voksne og pensjonister.

Vi holder for tiden på med oppdateringer av denne siden og det vil etter hvert komme en fullstendig oversikt over lag og organisasjoner i kommunen, med link til hjemmesider og kontaktpersoner.

Publisert 11.12.2018
Svømming
6. mars 2018: Det er en glede å fortelle at temperaturen i bassenget på Jørpeland ungdomsskole nå er skrudd opp til 30ºC. Velkommen!

 

Vinterferie 2019:

Badebussen til Forsand går som normalt i vinterferien.

Offentlig bading i bassenget på Jørpeland ungdomsskole har stengt i vinterferien.