Det er fortsatt fare for koronasmitte og kommunen ønsker å beskytte eldre, utviklingshemmede og andre som bor i kommunale institusjoner eller omsorgsbolig best mulig etter gjeldende smittevernråd.

Det er fortsatt risiko for koronasmitte. Strand kommune jobber hele tiden for at det ikke blir koronasmitte hos beboere og pasienter på alle helse- og omsorgsinstitusjoner.

Har du fastlege i Strand skal du ta kontakt med fastlegen som rekvirerer test.

Er du turist/besøkende skal du ta kontakt med Jørpeland legesenter 51 74 21 00.

 

Assistert Selvhjelp har lyst til å være med på den nasjonale dugnaden som foregår nå i forbindelse med koronavirus (COVID-19) pandemien, så vi har laget et lite mestringsverktøy for deg som synes livet er i overkant utfordrende akkurat nå.

Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet, åpnes det fra 30. april for testing av alle med mistanke om Covid-19. Med mistanke menes fortsatt i hovedsak feber, hoste eller tungpustethet.

Her er en oversikt over nettsider, telefon- og chattetjenester for deg som trenger mer informasjon - eller noen å snakke med:

De som oppfyller kriteriene og mistenker at de er smittet eller syke kontakter sin fastlege ved å sende melding på helsenorge.no (når som helst på døgnet) eller tar kontakt med sin fastlege/legesenter i kontortida, og legevakten ellers på døgnet. Det er viktig at du melder/ringer først og ikke bare møter opp.

Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm om koronaviruset (mars 2020).