Hva skjer fremover

Fra høsten 2019 starter psykiatritjenesten KID KURS.

Frisklivsentralen har kurset Tankevirus, der ligger også henvisningsskjema.

Vi i psykiatri tjenesten bruker også noe som heter assistert selvhjelp. Det går ut på at man går inn på www.assistertselvhjelp.no å logger inn med koden du har fått av oss, trykk OK å ta noen tester på den siden som vil peke på hva du sliter mest med å vil trenge hjelp av oss til å håndtere i løpet av behandlings forløpet. Du bruker også disse programmene hjemme som en del av behandlingen, hvor du lærer teknikker, ferdigheter og aktiviteter som vil forbedre din psykiske helse.

Hverdags rehabilitering, kurser og aktiviteter

Hvis du skulle ha fått avslag på søknad om behandling hos psykiatri tjenesten så finnes andre alternativ som du kan prøve ut.

Vi har frisklivsentralen hvor du kan melde deg på diverse kurs innen helse, de har gruppeturer, kurs og jobber med individuell veiledning. For mer info kan du gå inn på facebook siden deres.

Downloads\Brosjyre Friskliv Strand (1).pdf

Jørpeland sanitetsforening har også gruppeturer for alle aldre, strikk og drøs annenhver mandag og kvinneprat. De har også en facebookside som kan sjekkes ut.

Mentalkafe i torghuset i 2 etg på torsdager annenhver uke kl.13.00-14.30 er åpent for alle.

Nav kontoret de har god oversikt over tilbud i kommunen å også div kurser.

Familiens hus driver med forebyggende psykiskhelse arbeid for alderen 13-20 år og kan også kontaktes. De har en god facebook side som heter helsestasjon for ungdom i Strand.