Bestille oppstartsmøte
Når du skal starte arbeidet med en mindre regulerinsendring må du først ha et møte med oss. I et slikt møte ser vi på overordnede rammer og muligheter for området, og vi gir føringer for den videre prosessen. For at vi skal forberede oss best mulig til oppstartsmøtet, må bestillingen blant annet inneholde en god beskrivelse av forslaget, en enkel stedsanalyse og skisser av hovedgrepene i planforslaget. Bruk mal for bestilling av oppstartsmøte. (PDF, 290 kB)
Du må også ta stilling til hvordan forslaget ditt vil påvirkes av de overordnede planene, føringene og reguleringer som allerede gjelder for området, lokale forhold med mer.Ta kontakt med fagansvarlig for plan for avtale om oppstartsmøte.
Hvordan søker man?
Planforslag skal utarbeides av fagkyndige og i henhold til veiledere for reguleringsplaner.
På plankartet skal en kun ta med det som skal endres.
Planprogram
Noen planer er så omfattende at det må utarbeides et planprogram før en starter på arbeidet med selve planen. Det er plan og bygningsloven som bestemmer når en skal lage et planprogram. Utarbeidelse av planprogram avklares i oppstartsmøtet med kommunen.
Planprogrammet beskriver planprosessen, inkludert behov for samarbeid med andre etater og prosesser for medvirkning. Planprogrammet angir hvilke planalternativer som skal vurderes og behovet for utredninger.
Varsel om oppstart
Du må kunngjøre oppstart av planarbeidet elektronisk og i minst én papiravis. Elektronisk kunngjøring kan gjøres på kommunens hjemmeside.
- Legge ved varsel om oppstart av planarbeid direkte til berørte offentlige organer, registrerte grunneiere, festere og andre rettighetshavere, naboer, gjenboere og andre interesserte som blir direkte berørt.
- Forslag til endringer som ønskes i plankart eller bestemmelser - med begrunnelse
- Kart og illustrasjoner
- Naboliste, denne kan hentes ut via kommunens selvbetjeningsløsning.
Planforslag
Etter kunngjøring og varsling skal du utarbeide et planforslag, enten en ny reguleringsplan, eller endring av eksisterende plan. Område- og prosessavklaringen gir føringer for utformingen av forslaget, utredningsbehov og videre prosess.
Politisk behandling
- Kommunedirektøren forberede planforslaget til politisk behandling.
- Planforslaget bli lagt ut til offentlig ettersyn av forvaltningsutvalget i kommunen.
- Etter offentlig ettersyn vil forvaltningsutvalget foreta en ny behandling.
- Planen blir endelig vedtatt av kommunestyret
I planprosessen kan det komme inn merknader. Alle merknadene skal vurderes og avklares i planprosessen. Innsigelser fra andre myndigheter må også avklares.
Ved mindre planendringer i kart- og bestemmelser kan det gis en administrativ behandling av delegert planutvalg.
Hva koster det?
Det vil bli fakturert ett gebyr ved behandling av mindre planendringer. Du kan sjekke prisen på kommunens gebyr regulativ.