Informasjon fra helsestasjonen

Informasjon fra helsestasjonen

Gratulerer som nybakte foreldre!

Det finnes mye forskjellig informasjon på internett, og det er derfor lurt å være kritisk til hvor en henter informasjonen fra. Vi på helsestasjonen ønsker at dere laster ned/følger disse anbefalte appene/sidene.

 * Nørs App

Nørs er navnet på en norsk og gratis app som er utviklet i tett samarbeid med helsepersonell og kommunal helsetjeneste. Småbarnsforeldre 0-5 år får her gratis tilgang til trygge helseråd.

 

* Facebook

Vi anbefaler dere å følge facebook siden "Jørpeland helsestasjon". Her vil vi legge ut informasjon fra helsestasjonen, samt artikler som er verdt å lese.

 

* !0 smarte tips (nettside fra Stine Sofie Stiftelsen)

Nettsiden www.10smartetips.no gir smarte tips og råd til alle blivende og nybakte foreldre. Her får du informasjon og gode verktøy for å håndtere krevende situasjoner som småbarnsforeldre. Innholdet ligger også i appen Nørs.

 

* Mamma Mia

Mamma Mia er et unikt forskningsbasert selvhjelps program som fremmer helse og trivsel for mor, barn og partner under graviditeten og etter fødsel. Denne app`en følger deg frem til barnet ditt er 6 måneder gammelt. Den er spesielt utviklet for å motvirke fødselsdepresjon og uro, og gir hjelp til å takle negative tanker og følelser som kan komme. 

 

* FORELDRESUPPORT 116 123 (tast 2)

Foreldresupport er en gratis og anonym telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner med barn under 18 år, som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Telefon og chat (www.foreldresupport.no) er åpen hele døgnet og alle dager.