Strand kommune har etablert løsning for innbyggervarsling

Kommunen har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for at innbyggeren i et definert område kan varsles med SMS til mobiltelefon og talemelding til fasttelefon ved viktige hendelser.

Varsling24 er levert av Fram Web AS.

Systemet vil bli brukt i stituasjoner i forbindelse med vannstenging, vegstenging og andre forhold som krever rask informasjon.

Varslingssystemet er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor i et geografisk område. Ved en befolkningsvarsling går det ut SMS til mobiltelefoner og talemelding til fasttelefoner. Dersom en større hendelse skulle inntreffe i kommunen, kan man varsle alle innbyggerne.

Systemet gjør oppslag i flere register blant annet Folkeregisteret, kommunens eiendomsregister og kontaktregisteret for offentlig forvaltning. Systemets eget Tilleggsregister er også et tilbud til privatpersoner og bedrifter. De som har telefonabonnement og som ikke er registret i «kontaktregister for offentlig forvalting», må selv registrere seg som mottaker av meldinger fra kommunen via Varsling 24 på www.varslemeg.no

Bruksområde

Kommunen bruker systemet for å varsle om f.eks. vegstenging og vannledningsbrudd, og det er også blitt brukt ved å varsle innbyggerne i et geografisk definert område.

Viktig:

For å kunne nå alle som bor fast eller midlertidig i Strand, oppfordrer vi alle til å gå inn http://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon for å oppdatere sine opplysninger, alternativt i tilleggsregisteret på www.varslemeg.no

• Du kan legge inn flere nummer på samme person/adresse, og endre disse senere.
  • Er du ikke registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting», bruk www.varslemeg.no "Tilleggsoppføring". Logg deg på og legg inn riktig telefonnummer på riktig adresse.
  • Du kan også sjekke om du er blitt varslet under "Har jeg blitt varslet".

Ofte stilte spørsmål:

Hvordan virker varslingen?

Meldingen sendes som sms til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som "tekst til tale". På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen, 0 - dersom du ønsker å høre meldingen en gang til.

Er mitt mobilnummer registrert?

Så lenge du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting» på riktig adresse er alt i orden. Din oppføring kan du sjekke ved å logge deg inn her: http://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon

Du kan kontrollere dine tilleggs oppføringer på www.varslemeg.no

• Velg "privat" (evt. "bedrift")
  • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
  • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Da kan du se hvilken adresse ditt mobilnummer er registrert på tilleggsregisteret.
  • Ved behov kan du her registrere ditt telefonnummer på flere adresser.

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?

Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du allikevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på www.varslemeg.no. Kryss av for "hemmelig nummer".

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?

På varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan gjelde barn i studentbolig, dine foreldres bolig eller en fritidseiendom. Slik gjør du: Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer". Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send". Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer.

Jeg bor i borettslag/blokk/sameie. Blir alle på min adresse varslet?

Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet hvis registrert i «kontaktregister for offentlig forvaltning».

Hvordan finner jeg ut om mine foreldres adresse er i en kommune som bruker Varsling 24?

Ta kontakt med den respektive kommune for å høre om de bruker Varsling 24.

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?

varslemeg.no kan du sjekke alle varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer. Slik gjør du:

• Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
  • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
  • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
  • Her kan du også slette adresser eller legge til flere