Koronaregler i Strand fra 26.01. til 05.02.2021

Kommuneledelsen har 26.01.2021 besluttet å følge retningslinjer fra regjeringen, med noen lokale anbefalinger i tillegg.

Dersom du er i minste tvil om smitte, ta kontakt med din fastlege for å avtale koronatest. Ikke møt på teststasjon uten avtale.

Oppdatert informasjon vil bli lagt ut på kommunens hjemmeside seinest klokka 16:00 tirsdag og torsdag.

Hjelp oss med smittesporing og installer gjerne den nye «Smittestopp-appen».

SENTRALE FØRINGER

Sentrale føringer som gjelder hele landet, og for Strand kommune.

Kommunen besluttet 21.01.2021 å følge de nasjonale retningslinjer om skjenking - fra midnatt natt til fredag 22.01.2021. Det vil si at alkoholservering kan kun skje i sammenheng med matservering, gjester kan ikke slippes inn etter kl. 22:00 og det blir skjenkestopp ved midnatt.

TILREISENDE FRA ØSTLANDET

Les denne artikkelen med egne anbefalinger for deg som kommer fra østlandet.

LOKALE TILTAK

I tillegg til nasjonale føringer, iverksettes følgende lokale anbefalinger:

Ryfylke læringssenter (voksenopplæring) driver undervisning på rødt nivå.

Skolebuss - elever i videregående og ungdomsskole anbefales å benytte munnbind på skolebussen når en ikke kan overholde 1 meters avstand.

Barnebursdager anbefales å holde samme «kohorter» som i barnehager og skole. Det anbefales også å begrense antall voksne.

Anbefaling om bruk av hjemmekontor i den utstrekning dette er mulig.

Anbefaling om bruk av munnbind på offentlig sted og kollektivtransport der det ikke er mulig å holde avstand på minimum en meter.

Frisører og andre med tett kundekontakt oppfordres også til å bruke munnbind. Dette gjelder både kunder og ansatte.