Bli valgmedarbeider!

Klikk for stort bildeKan du være med å ta imot stemmer ved stortingsvalget 13. september? Vi er heldige som har fått mange strandbuer som har meldt seg til å gjøre en innsats på valgdagen, men det trengs fortsatt flere! Har du anledning til å være med - send inn søknadsskjema.

Strand kommune har seks valgkretser og vil ha behov for 90 valgmedarbeidere og nesten like mange reserver på valgdagen.

Oppgaver

Valgmedarbeiderne skal blant annet

• veilede velgere og ta imot stemmer
  • sjekke elektronisk manntall/ være kontrollør (det er alltid 2 valgmedarbeidere ved hvert mottaksbord, kun 1 har pc)
  • være i valglokalet en time før åpningstid
  • delta i diverse etterarbeid etter stengetid - ca. en time

Det vil bli gitt opplæring i valgrutiner og smittevern.

Kvalifikasjoner

Valgloven stiller strenge krav til korrekt valgresultat. Som valgmedarbeider må du derfor være nøyaktig og kunne jobbe under press. Du må være vant til å bruke pc og beherske norsk både muntlig og skriftlig.

Alle valgmedarbeidere må være over 18 år (dvs. fylle 18 år i løpet av 2021), og kan ikke stå som listekandidater ved stortingsvalget 2021.

Søknadsskjema og frist for å søke

Vil du bli valgmedarbeider - bruk søknadsskjema . Første søknadsfrist er gått ut, men vi trenger fremdeles flere medarbeidere - så send inn søknad.

Valglokaler og åpningstider 13.09.

Oversikt over valglokaler og åpningstider (DOCX, 13 kB). På Tau og Jørpeland deles valgmannskapet inn i to skift; for- og ettermiddag.

Honorar

Honorar er 230,- pr. time, reisegodtgjøring + eventuelt tapt arbeidsfortjeneste i ordinær jobb.

Covid-19

Det er ikke mulig å forutsi hvordan smittesituasjon vil være i september, valget skal gjennomføres uansett. Det skal være trygt både for velgere og valgmedarbeidere, med godt smittevern og gode rutiner i alle valglokalene. De som er smittet eller i karantene skal ikke stemme i ordinære valglokaler, de skal gis andre tilbud for å få avgitt stemme. Da det kan være smitte/ karantene blant valgmannskapet også, derfor har vi behov for mange reserver.

Kontaktinformasjon

For spørsmål - kontakt valgansvarlig Kristin Spørkel Gjerde på e-post kristin.gjerde@strand.kommune.no, eller på telefon 51743038/ 47458499.